Billede: Jumpstory

Nye Godkendte Navne - Skal Dit Barn Opkaldes Efter Star Wars?

Borgerne i Danmark får hvert år nye valgmuligheder, når det gælder navngivningen af de nyfødte. Listen med godkendte navne vokser år for år, hvor især de lidt mere kreative og utraditionelle navne vinder indpas.

I 2020 blev navne som Piphat, Magnusdakki, Zozo og Diddedarling godkendt. De er ikke de eneste bemærkelsesværdige navne, der er at finde på listen.

Stjerner præger danske navne

Et navn er noget særligt - og det må gerne skille sig ud fra de øvrige navne. 2020 har fået navne som Everest og Persephone. De nye navne kommer blandt andet fra udlandet og kulturens verden, hvor især film og bøger er stor inspiration til de nye navngivere.

Skulle man ikke se sit barn som en lille Legolas eller opkaldt efter en anden filmkarakter, så er der god mulighed for selv at vælge et unikt navn til sit barn. Det er nemlig sjældent, at folk får afvist navne. De fleste godkendes derfor - også hvis de er lidt specielle.

Der hvor man kan risikere at få tommelfingeren vendt ned, er, hvis man vælger et navn, der er forbundet med et registreret varemærke. Episoder med disse forslag er flere gange set i Sverige, hvor forældre har fået afvist navne som Metallica, Ikea og Veranda.

Når et navn afvises, kan det være på baggrund af, at børnene kan drilles med dem, eller at navnet ifølge navneloven vil være til ulempe for dem. Her er blandt andet navne som Ikea, Bjælde og Frille blevet afvist tidligere i Danmark ud fra den begrundelse.

I Danmark siger navneloven, at du må have flere fornavne, men at du kun må have et efternavn. Du kan også have flere mellemnavne.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af moderne elektronik på deres store webshop, heriblandt produkter som et gaming tastatur, bluetooth højttalere, smartwatches og meget, meget mere.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk