Billede: Pixabay, stevepb

Hvad Betyder Besjæling?

Besjæling kan betyde to forskellige ting afhængigt af hvilken kontekst, det bliver brugt i.

1.

Den første kontekst er religiøs, fordi man finder en åndelig kraft eller et sjæleligt indhold, der opfylder noget for en. 

Det kan eksempelvis være, hvis du føler, at du får en form for ekstra kraft, når du beder en bøn eller skal have styrke fra en åndelig kraft.

2.

Den anden kontekst er en sproglig fremstilling. 

Det er, når man siger, at planter, dyr, naturfænomener osv. har menneskelige egenskaber, tanker og følelser. Eksempler på besjæling bliver brugt meget i eventyr, især hos den kendte forfatter H.C.Andersen, når han beskriver sine karaktere som 'den standhaftige tinsoldat' eller 'det stolte grantræ'. Det er et eller andet sted figurer, som ikke kan sige noget normalt, men de får disse menneskelige egenskaber, fordi de bliver beskrevet med adjektiver. 

Man skal dog passe på, da der er en grænse fra, hvornår noget er besjæling og hvornår det bliver til personifikation. Lige så snart at figuren får tanker og følelser, bliver det en personificering og så kan besjæling ikke længere bruges.

Begrebet, besjæling, bliver ofte meget brugt i poesiens verden. 

Jeg håber, du er blevet klogere på, hvad besjæling betyder og du kan bruge ovenstående.

Dette tekstindlæg var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Så kig eventuelt på By Birdie hos Perlen Odense. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette tekstindlæg ikke lade sig gøre.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk