Billede: Pixabay, NikolayFrolochkin

Hvad Er Et Parrim?

Parrim er en del af kategorien enderim, som kan deles ind i tre forskellige kategorier: krydsrim, parrim og omsluttende rim. I denne artikel er det parrim, vi skal have styr på, så i den følgende tekst bliver du her klogere på logikken bag og et eksempel på parrim med også.

Parrim er, når det sidste ord i en linje rimer på det sidste ord i næste linje. Det bliver ofte brugt i lyrik, såsom sangtekster og digte. Der er altså tale om korte tekster.

Eksempel:

Hver gang jeg går i skole

følges jeg med Ole.

Og når vi går hjem

giver vi hinanden et klem.

Det kan være svært at lave lange tekster, når man laver parrim, fordi det hele tiden skal passe sammen og give mening, når man læser det. Sætningerne skal også helst være samme længde.

Du kan altid prøve selv at give det et skud i parrim og se hvor langt du når, før dine sætninger ikke længere giver mening. Jeg tænker, du bliver overrasket efter meget kort tid ;-) 

Jeg håber til gengæld, du er blevet klogere på parrim og hvilken kontekst det skal bruges i. God fornøjelse, hvis du prøver at lave en tekst eller to.

Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til teksten på netop denne artikel. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: halskæde med bogstav. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk