Billede: Pixabay

Mest Talte Sprog I Kina

I Kina tales der flere forskellige sprog. Det mest talte sprog i Kina er mandarin, der tales af omkring 850.000.000 mennesker i Kina.

Udover mandarin findes der flere andre sprog, dialekter og afstamninger. Sprogene varierer fra region til region, mens mandarin er det mest udbredte i hele Kina.

Disse sprog tales i Kina

I Kina tales disse sprog:

Oftest tales der flere sprog under enkelte sproggrupper i de enkelte regioner i Kina.

Wu er det næststørste sprog i Kina. Det tales af omkring 90.000.000 mennesker i Kina. Kantonesisk, yue, tales af omkring 80.000.000 mennesker.

Derfra er der lang vej ned til de øvrige sprog, når du ser på, hvor udbredte de er. Her tales flere af dem mellem 20 og 50.000.000 mennesker.

Så blot de små sprog i Kina tales af langt flere, end der taler f.eks. dansk, svensk og norsk - til sammen.

Standard mandarin er det officielle sprog i Kina. Det forventes derfor, at hele befolkningen kan tale mandarin. Det er dog bare ikke sådan i praksis. 

I dag er der omkring 1,4 milliarder mennesker i Kina. Det svarer til 18 procent af den samlede befolkning på jorden. Mandarin er også det mest talte sprog i verden i dag.

Denne artikel er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra avXperten. Der kan du blandt andet finde: ekstern harddisk. Derfor er denne artikel markeret.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk