Billede: Canva.com

Hvornår Kan Børn Tale? Lær Dit Barn At Tale

Du kan udvikle dit sprog hele livet. Når du føler, at du har udforsket det danske sprog længe nok, er der en masse nye sprog du kan træne. Det siges, at det ofte er nemmere at lære et sprog når man er ung. Hos sprogpiloter elsker vi sprog, og i dagens artikel har vi sat os for at udforske, hvornår kan børn tale, og hvordan de bliver bedre til at tale.

De første tre år af et barns levetid utrolig betydningsfulde for, hvordan den sproglige udvikling vil forme sig fremadrettet.

Hvornår kan børn tale? Det er meget forskelligt, hvornår børn begynder at tale, og hvordan de taler. Børn er generelt meget nysgerrige og bliver stimuleret til at tale gennem nærvær og samtaler. Hastigheden for deres udvikling er meget forskellig, men den første pludren kommer allerede i de første tre måneder af barnets levetid. Først efter et år begynder børn rigtigt at kunne tale lidt, og efter to år tager udviklingen fart.

Du er forebilledet for, hvor godt dit barn lærer at tale. Når det er sagt, skal du ikke være ked af, hvis dit barn tager ekstra tid om at lære at tale. Som sagt, er det meget forskelligt, hvor hurtigt børn lærer at tale. Når børn er omkring toårsalderen lærer de 2-3 ord om dagen, hvis man husker at træne og snakke med dem.

Generelt siger man, at piger lærer at tale hurtigere end drenge. Efter halvandet år kan nogle børn sige mere end 200 ord, hvorimod andre stadig kan bøvle med at sige noget overhovedet.

Det vigtigste for at lære barnet at tale er, at sproget hele tiden udvikler sig hos dem, og at der er nogle omkring børnene, som stimulerer dem til at tale.

Babyer starter med at lytte til stemmer før de selv udvikler deres taleorganer. Langsom begynder de at efterligne lyde, og de lærer ved, at folk kommunikere med hinanden, og ikke mindst til barnet selv.

Der er en masse metoder til, hvordan man kan lære sit barn at tale, men det vigtigste er at træne og huske på, at de tre første år i barnets liv er utrolige vigtige for, hvordan børn generelt udvikler deres sprogfærdigheder.

Sprog er en ældgammel ting, og dette gælder også skriftsprog. Kunne du tænke dig at læse mere om, hvornår de ældste ord i verden vi kender til er blevet nedfældet? Så læs vores artikel De ældste bøger i verden

Babyhelp

Vi vil gerne sende et tak til Babyhelp.dk, der via støtte har gjort udarbejdelsen af denne artikel mulig. Det er ikke alt med hensyn til babyer, som vi kan hjælpe med her på redaktionen, men vi vil gerne gøre et godt forsøg i forhold til sproget. Vi anbefaler dog, at hvis du mangler forældreråd, tøj, sko m.m., at du giver babyhelp.dk et visit. Se blandt andet deres udvalg af bodystockings til babyer hvis du følger linket Tak fordi du læste med.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk