Her Er årets Vindere Af Sprogprisen.dk 2019

Bedre sent end aldrig, men nu er vi også klar med dette års vindere af Sprogprisen.dk 2019. Sprogprisen.dk 2019 blev selvfølgelig uddelt på Sprogdagen tirsdag den 26. marts 2019, og Hovedstadens Letbane, Skattestyrelsen, Rigspolitiet, 3F og Lej et Lig Biludlejning var dem, der blev hyldet for godt sprog på i år.

Kategorierne og vinderne

Der blev uddelt priser i disse tre kategorier:

Vindere udenfor kategori

Udover de vanlige kategorier, som vi plejer at se til Sprogprisen.dks prisuddeling, blev der desuden også udpeget to vindere udenfor kategori. De to vinderre var:

Om prisen til 3F siger sprogprisdommer Charlotte Sahl-Madsen, direktør, bestyrelsesmedlem og tidligere konservativ videnskabsminister: ”fagbevægelsen har altid kunnet noget med kommunikation. Sproget blomstrer. Budskaberne står energifyldte og modstandsdygtige – altid klar til kamp. Sådan er det også i 2019.”

Om prisen til Lej et Lig Biludlejning siger sprogprisdommer og kommunikationsrådgiver Sune Bang: ”Teksten skiller sig markant ud og skaber en forfriskende og anderledes lyst til at læse med. Fordi vi ved, at vi altid får en lille sproglig gave, hvis vi bruger tiden.”

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk