Billede: Kristian Ommen

Danmarks Længste Ord

I Danmark har en vi en del ord, som er ret lange, fordi vi ikke deler vores sammensatte ord op, ligesom de gør i f.eks. engelsktalende lande.

Nogle gange kan vi måske have lyst til at dele ord op, f.eks. menneskerettighedskonventionen, men det gør vi ikke på dansk, og hvorfor vi ikke gør dette, har vi faktisk også skrevet en artikel om, hvis du vil læse lidt mere om det; Staves det i ét eller flere ord?

Hvad er Danmarks længste ord?

I Danmark kan vi prale af at have det længste ord i hele vores geografiske region, da hverken Sverige, Norge eller Tyskland har noget længere ord end vores.

Danmarks længste ord er på hele 51 bogstaver, mens det længste svenske ord er på sølle 28 bogstaver og det norske er på 33 bogstaver.

I Tyskland havde man indtil 2013 ordet “Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz”, som er på 63 bogstaver og beskriver en lov om tilsynet og testning og okskød, der blev indført i 1999. Ordet blev dog afskaffet, fordi det kun blev anvendt i officielle dokumenter. Det længste ord i den tyske ordbog er nu “rechtsschutzversicherungsgesellschaften”, som er på 38 bogstaver og betyder noget i retningen af forsikringsselskaber, der specialiserer sig i retssikkerhed.

Hvis du ellers er klar og har smurt mundtøjet, så kommer det længste danske ord her:

Det længste ord i Danmark er: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode

Det 51 bogstaver lange ord blev optaget i Guinness Rekordbog i 1993, hvor det altså sidenhen har stået som Danmarks længste ord.

Tak til Curvii

Denne artikel er udarbejdet med støtte fra Curvii. Curvii er en online dametøjsforhandler, der har specialiseret sig i plus size. De har alle de bedste kvalitetesmærker på lager, bl.a. Zhenzi, Zizzi og Gozzip.

af: Kristian Ommen
Kommunikationskonsulent hos SEO- og Content Marketing-bureauet Nutimo

sprogpiloter.dk